Selülit Tedavisi

Modern yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve genetik eğilimlerin, selülitin kadınların büyük bir kısmını şiddetle endişelendiren bir sorun olmasını belirleyen faktörler olduğu kabul edilmektedir. Selülit veya bilimsel adıyla ‘’yerel lipodistrofı’’ kan ve lenf dolaşımının kötü işleyişi nedeni ile yağ molekülerinin dokularda düzensiz dağılımı ve yağ dokusunun su tutması yüzünden meydana gelen deri ve deri altı dokularının patolojik bir durumu olarak kabul edilir.

Basitçe söylemek gerekirse, ‘’selülit’’ terimi’’ yaygın olarak kadın vücudunda ve özellikle kalça, uyluk, karın, diz ve göğüs bölgesinde gözlenen portakal kabuğu görünümünü tanımlamak için kullanılır. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, bol sıvı ve alkol tüketiminin azaltılması sorunun düzeltilmesinde önemli olarak yardımcı olabilir. Bununla beraber, bir çok kadında kilo kaybetmelerine ve düzenli egzersiz yapmalarına rağmen selülit ısrarlıdır.

Selülit Tedavisi

Yağ dokusu tabakasındaki değişikliklerden meydana gelen, cilt düzensizliklerinin tedavi ve iyileştirilmesini sağlayan, selülit alanındaki en son araştırmaların sonucunda bulunmuş, enjekte edilen bir üründür. Etkisi, selülitin patojenik karakterinin demir toksikliğine bağlı olduğunu savunan yeni bir hipoteze dayanır.

Tedavinin sentezi, yağ hücrelerinin büyümesine sebep olan toksik maddelerin (demir ve hemosiderin) birikmesini gidererek, selülitin azalmasını sağlar.

Selülit Tedavisi Kaç Seans Yapılmalıdır?

Seans sayısı, problemin genişliği, göründüğü bölge ve selülitin derecesine bağlıdır. Gözle görünür sonuçların elde edilmesi için ortalama olarak 7-12 tedavi seansı gereklidir. Tedavinin tamamlanmasından bir süre sonra, sonucu koruma tedavisi olarak 1-2 seans daha tekrarlanması gerekebilir.

Selülit Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Vücudun selülit görülen herhangi bir bölgesinde haftalık seanslarla mezoterapi metodu ile uygulanır. Zerkten sonra iğnenin giriş bölgesinde küçücük yüzey morlukları veya hafif ya da orta kırmızılık görülebilir. Bu reaksiyonlar bu tip tedavi için normal sayılmakta olup birkaç saat içinde tamamen kaybolur.

Selülit Tedavisinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tedaviden sonraki 12 saat içinde tedavi alanına kozmetik ürünler uygulamayınız ve bütün ısı ve radyasyon kaynaklarından ( güneş ışığı, UV radyasyon, sauna, vb) uzak durunuz.

Selülit Tedavisi Hangi Durumlarda Önerilmez?

Hastanın tedavi alanında veya etrafında bir akut veya kronik enfeksiyon sorunu olduğunda önerilmez. Güvenlik nedenlerinden dolayı, anafilaktik reaksiyonlar, çeşitli alerjik reaksiyonlar, ciddi organik hastalık, otoimmün hastalıklar ve aynı zamanda hamile veya çocuk emziren kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere, böyle bir tıbbi geçmişi olan tüm hastalar tedavisine tabi tutulamaz.

Düzenli Egzersiz ve Sağlıklı Beslenme Her Zaman Sonuç Vermemektedir…

Sağlıklı bir hayat yaşamaya dikkat ederek, düzenli olarak egzersiz yapıp, sağlıklı beslenme uygulamanıza rağmen, sizi rahatsız eden o yağ tabakası hala kaybolmuyor mu?

Bunun nedeni, genlerimizde ve belirli alanlardaki yağ hücrelerimizin özel yapısında bulunmaktadır. İnsan vücudu doğal olarak enerjiye ihtiyaç duyduğunda kullanabilmek için yağ depolar. Deri altı yağ dokusunda bulunan yağ hücreleri devamlı olarak vücudun bir yağ deposu gibi çalıştığından eksilmez. Sayıları değil, ancak içerikleri ve toplam hacimleri değişebilir.

Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavi bir çesit safra asidi olan desoksikolanik asit içerir. Bakteriler yardımı ile yağın yakılması amacıyla, vücudumuz adı geçen asidi karaciğer vasıtası ile kendi kendine üretebilmektedir. Asidin yağ çözüm yeteneği, sentetik olarak hazırlanmış bir karışım olan tedavinin mucidi Profesör P.Motoleze tarafından geliştirilmiştir.

Bu etkin madde aslında yağ hücrelerinin çeperi üzerinde kilitlenerek tesir etmekte ve netice olarak hücre içinde depolanmış yağ asitlerini serbest bırakmaktadır. Hücre artıkları vücut tarafından atılmakta ve bağlı olmayan yağ hücreleri metabolize olarak enerjiye dönüşmektedir.

Selülit Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Yağ birikimlerinin eritilmesi için hemen hemen bütün vücuda uygulanılabilir.

Vücuttaki lokalize yağ depoları, gıdı, kollar, göbek ve karın çevresi, dizin iç kısımları, kalça (saddle bags) ve baldırlar, popo ve bacak araları, trochanter bölgesi, lipomlar, erkek göğüslerinin ufaltılması, ense yağ birikimleri.

Kaç Tedavi Gereklidir?

Seans sayısı, arzu edilen düzeltme derecesine, yağ birikimlerinin yaygınlığına ve yağ dokusunun özel reaksiyonlarına bağlıdır. Ortalama olarak, sonuç görecek duruma gelene kadar 3 haftalık aralıklarla 3-5 tedavi gerekebilir.

Sağlıklı beslenme ve egzersiz tedavinin başarısını sağlamak için kesinlikle gerekli sayılır.

Nasıl Uygulanır?

İnce, esnek ve özel bir iğne kullanımı ile deri altı yağ dokusuna doğrudan doğruya enjekte edilir. Yağ dokusu hemen hemen hiçbir hisse sahip olmadığından, tedavi aslında ağrısızdır.

Uygulamadan hemen sonra, kızarıklık ve hafif bir şişme görülebilir. Hipodermik iğne ile yapılan herhangi bir tedavide olduğu gibi, çok küçük bir hematoma görülmesi muhtemeldir. Bütün bunlar olası yan etkilerdir ve uygulamadan birkaç gün sonra tamamen kaybolmaktadır.